Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP’li başkanın belediye arsası işgali sürüyor!

Derince’de büyük inşaat işleri

Derince’de büyük inşaat işleri yapan AKP Körfez İlçe eski Başkanı Engin Koyun, inşa ettiği lüks bir sitenin bahçesine Derince Belediyesi’ne ait olan araziyi de katmıştı. Engin Koyun, inşa ettiği lüks site için siyasi gücünü kullanmıştı. Sitenin bahçesini genişleten Koyun Derince Belediyesi’ne ait olan araziyi işgal etti. Söz konusu araziyi dev çitler ve jiletli tellerle çeviren Engin Koyun’un yıllardır kira ödemediği öğrenildi. Belediye yönetiminin yıllardır göz yumduğu bu kamu hak gaspı ne kadar daha sürecek, belediye Engin Koyun’la ilgili herhangi bir işlem yapacak mı merak ediliyordu. Derince Belediyesi söz konusu arazi için adım atmadı. Engin Koyun arazinin bir bölümünü hobi bahçesi yaptı. Kaçak kullanım ne kadar daha sürecek merak konusu…

BAĞIMSIZ KOCAELİ’YE KONUŞMUŞTU!

Hatırlanacağı üzere söz konusu araziyi site içerisine katan Engin Koyun, araziyle ilgili yaşanan süreci Bağımsız Kocaeli’ye anlatmış, “Bahsi geçen arsa benim parselimden kesilen alandı. Biz bu alanı terk ettik. Bu alanda 2 adet gecekondu vardı. Ben kimsenin yapmayacağını yaparak yasal hakları olmamasına rağmen o gecekondu sahiplerini razı edip arsayı boşa çıkardım. Belediye o terk edilen alanı otopark olarak kodlamış” demişti.

AZİZ BAŞKAN ÇEVİRTTİ

Alanla ilgili sıkıntı yaşadığını ifade eden Koyun, “Bu alan Aziz Alemdar Başkan döneminde tamamen gecekonduydu. Ben projeyi yaptıktan sonra Aziz Başkan bana, ‘Burayı çevir rica ediyorum’ dedi. Ben dedim ki, ‘Başkan her yeri siz yapıyorsunuz burayı niye bana yüklüyorsunuz?’ Başkan ısrar edince ben de çevirdim ağaçlandırdım. Buraya bir bina yapma şansınız yok” ifadelerini kullanmıştı.

DUVARI YIKAYIM” DEDİM YIKTIRMADILAR

Söz konusu alan ile ilgili işlem yapılmadığını iddia eden Koyun, “Geçen dönem Haydar Başkan’a dedim ki, ‘Burayla alakalı dedikodu üretiyorlar. Aynı alanla ilgili bir kira bedeli söyleyin ödeyelim ne siz laf yiyin ne biz laf yiyelim’. Haydar Başkan, bu şikayet edenlerin hepsi de aynı şekilde arsa kullanıyor’ dedi. Ben işgal etmiyorum. Belediyeyi yine aradım. ‘Bu duvarı yıkayım ya da kirala ödeyeyim kimse bir şey söylemesin artık’ dedim. Derince Belediyesi burası için ihaleye çıkmış. Üzerinden yüksek gerilim geçtiği için otopark olarak kullanılamayacağı anlaşılmış ihale iptal edildi. Benim ne suçum var?” açıklamasında bulunmuştu.

[gallery_metabox]