Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

 Yurt dışı harcına zammın sebebi meğer buymuş!

İktidarın yurt dışına çıkışlarda alınan harç ücretlerinde zam yapmasının sebebi belli oldu. Düzenlemenin artan yurt dışı seyahatleri ile yurt dışında yapılan harcamaların olduğu kaydedildi.

İktidarın yurt dışına çıkışlarda

Kurban Bayramı’nın ardından meclise gelmesi beklenen yeni vergi paketi içerisinde yer alan ve yurt dışına çıkışlarda alınan harç ücretlerine zam yapılıp, 3 bin liraya yükseltileceği iddia edildi. Yurt dışı çıkış harcının 150 liradan 3 bin liraya çıkarılmasının altında yatan sebeplerin son dönemde yurt dışı seyahatlerinde yaşanan artış ve yurt dışında yapılan harcamalar olduğu öğrenildi.

Sözcü’den Serkan Üstün’ün haberine göre, yurt dışı çıkış harcı uygulamasının arkasında ise Türk vatandaşlarının her yıl daha fazla yurt dışı seyahati yapması, yurtdışındaki harcamalarının artması ve bunu finansmana dönüştürme isteği yer aldı.

2023’TE 8 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ YURT DIŞINA ÇIKTI

Sunumun etki analizi bölümünde 2023 yılında 8 milyon 743 bin 760 kişinin yurt dışına harç ödeyerek çıkış yapmış olduğu hatırlatılarak “2024 yılında da aynı sayıda kişinin yurt dışına harç ödeyerek çıkış yapacağı varsayımı ile 6 aylık gelir etkisinin 12,5 milyar TL olacağı hesaplanmaktadır” denildi.

YURT DIŞI HARCAMASI 639 DOLAR

TÜİK verilerine göre, 2022’de yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı 7 milyon 266 bin 773 kişi olmuştu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 589 dolar olarak gerçekleşti. 2023’te ise yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yıla göre yüzde 52,3 artarak 11 milyon 67 bin 359 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 639 dolar olarak gerçekleşti.

YÜZDE 18 ARTTI

2024’ün ilk çeyreğinde ise yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 18,4 artarak 2,4 milyon kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 727 dolar olarak gerçekleşti.