Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni vergi gelmeden zamlar geldi: Elektrik artık daha pahalı!

Yeni vergi paketi açıklanmadan vatandaş, elektriğe gelen yüzde 38 oranındaki zamla sarsıldı. EPDK elektriğe yüzde 38 zam yaptı. Elektriğe gelen zam sonrasında doğalgaza da zam gelmesi bekleniyor.

Yeni vergi paketi açıklanmadan

Türkiye’de beklenen yeni vergi paketi yürürlüğe girmeden vatandaş yeni zamlarla sarsıldı. EPDK, enerji üretiminde yaşanan artış nedeniyle elektriğe yüzde 38 oranında zam yapıldığını duyurdu. Yeni fiyatlar 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. Ayrıca Boru Hatları ile Petrol Taşıma Şirketi’nin de (BOTAŞ) doğalgaza Ağustos ayında zam yapması bekleniyor.

100 KİLOVATSAAT 207 LİRAYI GEÇTİ

EPDK’dan yapılan açıklamada; “Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu” ifadesine yer verildi.

DOĞALGAZA YÜZDE 20 BEKLENİYOR

EPDK’nın elektrik zammı sonrasında bir zam da doğalgaza bekleniyor. BOTAŞ’ın ağustos ayında doğalgaza yüzde 220-22 arasında zam yapması bekleniyor.