Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kötü günler bitti daha kötüsü başlıyor: Temmuza zamlarla “merhaba”

Temmuz ayı zamlarla birlikte geldi. Kocaeli’de ulaşıma yapılan yüzde 53’lük zam ile elektrik faturalarına gelen yüzde 38 oranındaki fiyat artışı 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmaya başladı.

Temmuz ayı zamlarla birlikte

Türkiye’de ekonomik dar boğaz içinde maaş haftasını dahi zor çıkarmaya başlayan vatandaş zamlarla sarsıldı. Kocaeli’de önce ulaşım yüzde 53 zamlandı sonra da elektriğin fiyatına yüzde 38 oranında zam yapıldı. Kocaeli’nin merkez ilçesi olan izmit’e gitmek isteyen bir kişinin cebinden en az 25 lira 75 kuruş çıkacak.

OTOBÜSLERE ZAM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Haziran’da gerçekleştirdiği UKOME toplantısında alınan kararla birlikte Kocaeli’deki otobüs, tramvay, vapur, taksi ve servis araçlarına zam yapıldı. Otobüslere yapılan zam sonrasında Kartepe- İzmit arası 25 lira 75 kuruşa, Gebze – İzmit arası ise 56 lira 50 kuruşa yükseldi. Kocaeli’de tramvayın fiyatı tam bilette 17 lira, indirimli bilette 10 lira yükseldi.

DENİZ OTOBÜSÜ DE ZAMLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME toplantısında alınan kararla deniz ulaşımının fiyatı da zamlandı. Kocaeli’de tam bilet fiyatına yüzde 54 indirimli bilet fiyatına ise yüzde 63 oranında zam yapıldı. Abonmanlar ise yüzde 50 oranında arttı. Deniz ulaşımına gelen zamların ardından tam biletin fiyatı 24 liraya, indirimli biletin fiyatı 18 liraya, abonmanlar ise 12 liraya yükseldi.

TAKSİ VE SERVİSLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME toplantısında aldığı kararla Kocaeli’deki taksi ve servislere de zam geldi. Büyükşehirin Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın başkanlığında aldığı kararla, taksilerin indi bindi fiyatları 100 lira oldu. UKOME’de alınan kararla servisler de zamlandı. Kocaeli’de en kısa mesafe bugünden itibaren 1690 liraya, en uzun mesafe ise 18 liraya yükseldi.

ELEKTRİK DE ZAMLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma yaptığı zam sonrasında bir zam haberi de elektrikten geldi. Enerji Piyasası Kurulu (EPDK) enerji üretiminde yaşanan artış nedeniyle elektriğe yüzde 38 oranında zam yaptığını açıkladı. EPDK’nın zammı sonrasında 100 kilovatsaatlik kullanımının bedeli 207 lirayı aştı.