Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de mayıs ayı ihracatı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, Kocaeli’de ihracat artarken, ithalat ise azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu mayıs

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin mayıs ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, Türkiye’de ihracat oranı yüzde 11,3 oranında artarken ithalat ise yüzde 10,4 oranında azaldı. Kocaeli’de de yurt genelinde olduğu gibi ithalat azalma yaşanırken, ihracat ise artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2024 yılı Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,3 artarak 24 milyar 66 milyon dolar, ithalat %10,4 azalarak 30 milyar 568 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İHRACAT GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 41 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; Kocaeli ilinde ihracat 2024 yılı Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre % 41,7 artarak 1 milyar 367 milyon 881 bin dolar, ithalat % 10,7 azalarak 1 milyar 596 milyon 234 bin dolar olarak gerçekleşti.