Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye işçilerinin zamları ne oldu?

KHK ile kadroya geçen belediye işçilerinin maaşlarına 600 lira civarında zam yapılacağı seçim öncesinde duyurulmuştu. İddialara göre pek çok belediye bu zammı hala hayata geçirmedi.

KHK ile kadroya geçen

31 Mart Yerel seçimlerinde KHK ile belediye şirketlerine geçen işçilerin mağduriyetini gidermek için seçimden sonra işçilere 650 lira zam yapılacağı duyurulmuştu. Kocaeli’de işçilere zam sözü vermeyen tek isim Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’dı. Bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 3 bin 200, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün 24, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ise 120 işçisine zamlarını verdi. Hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası ile seçim öncesi protokol yaparak zammı güvence altına aldı.

ZAM SÖZLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Kartepe’de 450, Körfez’de 250, İzmit’te ise 1.200 işçi henüz bir zam almadı. Belediye başkanlarının bir bölümü zam sözlerini düşürerek tuttu. Son olarak Gebze Belediyesi işçilere 255 lira zam yapacağını meclis kararıyla duyurdu. 635 liralık zam sözü epey bir düşürüldü. Özellikle Kartepe’de işçiler uzun süredir ödemelerini alamıyor. Belediye işçilerine verilen sözler ne zaman tutulacak, işçiler hak ettikleri zammı ne zaman alacak merak konusu.