Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Online bayramlaştılar

11 ayın sultanı Ramazan

11 ayın sultanı Ramazan Bayramı’nda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, öğrencilerini unutmadı. Her yıl merkezde gerçekleştirilen bayramlaşma programı bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirildi.

ONLİNE BAYRAMLAŞMA

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri ile whatsapp üzerinden iletişime geçti. Toplu bir şekilde görüntülü konuşma yapılarak özel öğrenciler ve ailelerin bayramı kutlandı. Yaklaşık iki aydır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle okullarda olamayan öğrencilerini çok özlediklerini belirten öğretmenler, öğrencilere bayramın manevi anlamda değerini aktardı.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 110 öğrenciyle iletişime geçen öğretmenler, öğrenciler ile olan bağı sürekli canlı tutmaya çalışıyor. Öğretmenler ayrıca evde yapabilecekleri etkinlikler hakkında öğrencileri bilgilendiriyor.

ÖZLEM VE SEVGİ

Özel gereksinime ihtiyacı olan öğrencilerin bayramlaşmayı özlem ve sevgi ile gerçekleştirmiş bulunduğuna dikkat çeken öğretmenler; “Bu görüntülü görüşme sayesinde öğrenciler arkadaşları ile hasret giderdiler. Sohbet ettiler ve bayramlaşma fırsatını da yakaladılar. Öğrencilerin arkadaşlarını, öğretmenlerini ve okullarını çok özlediklerini ve bu duyguların çocukların gözlerine yansıdığı” belirtildi.

MERKEZDE ÖZEL EĞİTİM

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde;  el sanatlarından, müzik atölyesi, seramik atölyesi, beden eğitimi, drama, yiyecek-içecek hizmetleri eğitimi, seracılık, değerler eğitimi, mental aritmetik, okuma-yazmaya kadar pek çok konuda eğitim veriliyor. Haftanın beş günü açık olan merkezde 08.30 – 17.30 arası hizmet sunuluyor.