Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi cenazelere yemek veremeyecek: İşte sebebi!

İzmit Belediyesi daha önce ihale yoluyla alımını gerçekleştirdiği aşevi yemeklerini kamudaki tasarruf tedbirlerinden dolayı kendisinin yapacağını ve aşevinin kapasitesinde artış yapacağını açıkladı. Belediye bir süre cenazelere yemek veremeyeceğini de duyurdu.

İzmit Belediyesi daha önce

Türkiye’de derinleşen ekonomik krizi çözmek için kamuda tasarruf dönemi başladı. “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik” olarak başlatılan uygulama kapsamında İzmit Belediyesi’nin aşevinde yeni bir süreç başlıyor. Böylece, kapasitede artış yaşanacak ve yemekler ise belediyenin bünyesinden yapılacak. Ayrıca süreç nedeniyle cenazelere bir süre yemek verilemeyecek.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ ETKİLENMEYECEK

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada, aşevinin kapasitesinin artırılacağı ve büyütüleceği açıklanırken; daha önce ihale yoluyla yapılan yemeklerin ise kendi bünyesinden gerçekleştirileceği kamuoyuyla paylaşıldı. Belediye tarafından yapılan açıklamada cenazelere bir süre yemek verilemeyeceği açıklandı. Yaşlı, engelli ve dezavantajlı ihtiyaç sahiplerine sunulan sıcak yemek hizmeti ise ara vermeden devam edecek.

TASARRUF TEDBİRLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İzmit Belediyesi olarak sizlere her zaman en iyi hizmeti sunmayı ilke edindik. Bu hizmetleri sunarken de sizlerin parasını doğru ve tasarruflu kullanmaya özen gösterip yetim hakkını gözetiyoruz. Bu sebeple sosyal belediyecilik anlayışımızı daha da büyütmek ve dışa bağımlılığı azaltmak, öz gücümüzü ve üretimimizi arttırmak için çabalıyoruz. Son dönem çıkan tasarruf tedbirleri genelgesi gereğince de birçok alımlar yasaklandığından dolayı hizmetimizi en üst seviyede kendi öz gücümüzle vermek için hazırlığımızı sürdürüyoruz.

6 AYLIK İHALE BEDELİ 4,7 MİLYON LİRA

Bu doğrultuda Aşevimizi büyütme ve kapasiteyi artırma kararı verdik. Daha önce ihale yöntemi ile dışarıdan hizmet alarak gerçekleştirdiğimiz cenaze yemeği hizmetimizin Ocak-Haziran ayları arasındaki 6 aylık ihale bedeli 4.7 milyon TL olup, bu maliyetleri daha tasarruflu hale getirmek ve tasarruf genelgesine de uyabilmek için aşevimizin kapasitesini artırarak öz kaynaklarımızla bu hizmeti sunacağız. Aşevi kapasitemizi arttırmak için gerekli hazırlıklarımızın tamamlanması altı ay gibi bir süre alacak. Bu sebeple cenaze yemeği hizmetimize kısa bir süre ara vererek kapasite arttırma hazırlığımız tamamlandığında yeniden hizmetimizi vermeye devam edeceğiz.

SICAK YEMEK HİZMETİMİZ SÜRECEK

Bununla birlikte, yaşlı, engelli ve dezavantajlı ihtiyaç sahiplerine Aşevi’mizden sunduğumuz sıcak yemek hizmeti ara vermeden devam edecektir. Bu kararımız nedeniyle tüm halkımızın anlayışını rica eder, geçici süre sonra hizmetimize daha iyi bir şekilde devam edeceğimizi bilginize sunarız.”