Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Aile Hekimi Uzm. Dr. Meral Kassap Aile Hekimliği Polikliniği ve Sigara Bıraktırma Polikliniğinde hasta kabule başladı. Pazartesi ve salı günleri sigara bıraktırma; Çarşamba, perşembe ve cuma günleri Aile Hekimliği polikliniğinde hizmet verecek. Sigara ve Tütün bağımlılığı ile ilgili MHRS’den randevu alarak polikliniğe gidilebilecek.
Sigara bıraktırma polikliniğinde:
- Sigara içen birey, sigaranın olası zararlarının araştırılması ve tedavi için bir engel olup olmadığının saptanması amacıyla genel bir sağlık kontrolünden geçirilir. Aile Hekimi tarafından detaylı fizik muayenesi yapılan kişinin gerekli tetkikleri yapılır.
- Sigara içen kişiye kısa bir anket uygulanır ve hekim tarafından fiziksel ya da ruhsal bağımlılık varlığı değerlendirilir.
- Fiziksel ya da ruhsal bağımlılığın ön planda olmasına göre, kişiye, “nikotin yerine koyma tedavisi”, ilaç tedavisi ya da kombine tedavi önerilir. Verilen bu ilaçlar ücretsiz olarak vatandaşlarımıza temin edilmektedir.
Sigarayı bırakmak istiyorsanız…
- Doktorunuzla konuşarak sağlıklı sigara bırakma yöntemleri konusunda bilgi alabilirsiniz.
- Sigara bırakma sürecinde yaşadığınız sorunlarınızla ilgili yardım isteyebilirsiniz.
- Sigara bırakma sürecini zorlaştıran yoksunluk belirtilerini en aza indirmek için doktorunuzun önereceği sigara bırakma tedavilerini kullanabilirsiniz.
Uzm. Dr. Meral Kassap, fizik tedavi binası birinci kat sigara bıraktırma polikliniğinde hizmet verecek.