Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de ormanlar yanıyor!

Türkiye’deki 44 alanda yangın çıktı. Yangınların büyük bölümü ekipler tarafından söndürülürken, bazı bölgelerde ise yangınlar sürüyor.

Türkiye’deki 44 alanda yangın

Türkiye genelinde 30’u kırsal 14’ü ise ormanlık alan olmak üzere 44 yangın çıktı. İzmir’in Çeşme, Mebderes, Menemen, Selçuk; Balıkesir’in Susurluk ilçelerinde orman yangınları meydana geldi. Yaşanan yangın nedeniyle Selçuk-Kuşadası yönü trafiğe kapanırken, evler ve oteller boşaltıldı. İzmir’de yaşanan yangının büyük bir bölümü söndürülürken, bazı bölgelerde ise çalışmalar devam ediyor.

YOLLAR KAPANDI, EV VE OTELLER TAHLİYE EDİLDİ

İzmir’in Selçuk- Kuşadası yönünde dün saat 17.12’de henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı bölgeye ekipler ve araçlar sevk edilirken, Selçuk-Kuşadası yönü ise araç trafiğine kapatıldı. Rüzgarın etkisiyle çevrede büyüyen yangından dolayı 3 otel ile evler tahliye edilerek çevrede bulunan diğer otellere sevk edildi. Selçuk Belediyesi’ne ait olan hayvan barınağı da boşaltılarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin barınaklarına gönderildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları ise devam ediyor.

BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangına dair yaptığı açıklamada İzmir’in Torbalı ve Çeşme; Balıkesir’in de Susurluk ilçelerinde yangında enerjinin düşürüldüğünü; Menderes’te çıkan yangın da ise enerjinin düşürülmesine rağmen yangının kontrol altına alınmadığını açıkladı.