Muğla’ya dün görevli olarak gelen Sağlık Bakanlığı’na ait helikopter olumsuz hava koşullarından dolayı havalanamadı. Bugün sabah saatlerinde Antalya’ya gitme üzere havalanan helikopter, yoğun sis nedeniyle havalandıktan kısa bir süre sonra hastane binasına çarptı. Meydana gelen olayda ilk bilgilere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.
SAĞLIK EKİPLERİ BÖLGEDE
Muğla’ya dün görevli olarak gelen ambulans helikopter, olumsuz hava koşulları nedeniyle havalanamadı. Bugün sabah saatlerinde Antalya’ya gitmek üzere havalanan helikopter, kısa bir süre sonra yoğun sis nedeniyle hastane binasına çarptı ve kaza kırıma uğradı. Çarpmanın etkisiyle helikopter, hastanenin acil bölümünün bahçesine düştü. Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.
VALİ KAZANIN SEBEBİNİ AÇIKLADI
Muğla Valisi İdris Akbıyık, helikopertin kalkış yaptığı sırada pervanesinin hastaneye çarptığını vurguladı. Helikopterin Muğla’dan Ankara’ya gittiğini belirten Vali Akbıyık, kazanın sisten kaynaklı olduğunu da açıkladı. Öte yandan Vali Akbıyık, acı haberi paylaştı. Feci kazada 2 pilot, 1 hekim ve 1 personelin hayatını kaybettiği vurgulandı.