Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet tek tek anlattı: Meclis çoğunluğu neden önemli?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde seçim beyannamesini açıklıyor. Programda konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, araç satın alımından kreş müdürlüğü kurulmasına kadar pek çok konuda meclis çoğunluğuna sahip olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını anlattı

İzmit Belediye Başkanı Fatma

ugurİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde seçim beyannamesini açıklıyor. Bugün İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa CHP protokolü tam kadro katıldı. Yaklaşık 40 dakika gecikmeli olarak başlayan programın ana teması “Rantı değil halkın İzmit’i” olarak belirlendi. Programın açılış konuşmasını CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan yaptı. Ercan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2019 yılından bu yana İzmit’te rant belediyeciliği sona erdi. Kısıtlı imkanlarla Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin 5 yılda neler yaptığını saymakla bitiremeyiz.

HALK BELEDİYECİLİĞİ İÇİN…

Bütün hizmetleri yaparken sayın başkanımızın zorlandığı bir konu vardı o da meclis çoğunluğu. Bu dönem meclis çoğunluğunu almak zorundayız. Muhakkak da alacağız. Önümüzdeki bir haftalık süreçte sizden bu durumu anlatmanızı istiyorum. Meclis çoğunluğunun önemini anlatmanızı isiyorum. Geçtiğimiz 5 yılda silip attığımız rant belediyeciliğini önümüzdeki 5 yılda halk belediyeciliğine artırmak için hepinizden ekstra çaba, ekstra efor bekliyorum. 31 Mart akşamı Belsa Plaza önünde buluşmak dileğiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.”

‘ŞEHRİMİZE NEFES ALDIRDIK’

Gökhan Ercan’dan sonra kürsüye çıkarak konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı şu ifadeleri kullandı: “Sevgili İzmit’liler, son 5 yılda, sosyal demokrat belediyecilikle şehrimize nefes aldırdık. 5 yıl boyunca sevgili Fatma Başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliğinin nasıl olduğunu tüm Kocaeli’ye yeniden hatırlattı.

‘NE KADAR TEHDİT EDERSENİZ EDİN…’

Bugün gittiğimiz her ilçede yeniden, sosyal demokrat belediyeciliğin bu kadar güçlü şekilde talep edilmesi, bunun en büyük ispatıdır. Bu nedenle Tahir Büyükakın, ne kadar uğraşırsa uğraşsın, velisi olduğu adayı mağlubiyetten kurtaramayacak ve halkın zaferini engelleyemeyecektir. İzmit, 5 yıldır meclisi çalışamaz hale getiren bu kişinin adını çok iyi bilirken, bunun üstüne bir de, Kendi adayı seçilmezse Vatandaşını hizmet etmemekle tehdit eden Tahir Büyükakın’ı da gayet iyi tanımaktadır. Buradan Tahir Bey’e de velisi olarak yanında gezdirdiği kişiye sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın, Halkımızı ne kadar tehdit ederseniz edin, Ne kadar yalan söylerseniz söyleyin.

‘SEÇİME KADAR UYUMAYACAĞIZ’

31 Mart’ta hem İzmit’te hem de Büyükşehir’de büyük zaferimizi asla engellemeyeceksiniz. 31 Mart’ta; Leyla Atakan için, İzmit’in unutturulmaya çalışılan tarihi için, kağıt fabrikası sayesinde 1 neslin geleceğini değiştirenler için, İzmit’i çağdaş bir kent haline çeviren daha nice büyüklerimiz için, Atatürk’ün partisini yeniden iktidar yapmak için, güçlü başkanımızla güçlü meclisimizle, hazırız, inançlıyız ve mutlaka başaracağız. O zaman, seçim gününe kadar uyumayacak, durmayacak, yorulmayacağız. Mahalle Mahalle, sokak sokak, ev ev çalışacak, 31 Mart’ta Koşa koşa sandığa gideceğiz.

‘DAHA İLERİ DEMEYE HAZIR MIYIZ?’

Siz sandıkta, bizde sandık güvenliğinde, her bir oyumuzun koruyucusu olacak, emanetinize sahip çıkacağız. Değerli İzmitliler, halkımıza hak ettiği yaşam standardını ve belediyeciliği sağlamak için çıktığımız bu uzun yürüyüşün, artık son haftasındayız. Şimdi, buradan tüm örgütlerime ve vatandaşlarıma bir kez daha çağrı yapıyorum. Başta İzmit olmak üzere, seferberlik ilan etmeye hazır mıyız? Daha güçlü İzmit İçin, Kararlı bir İzmit İçin Fatma Başkanımızla daha ileriye demeye hazır mıyız?”

‘MECLİS ÇOĞUNLUĞU…’

Protokol konuşmalarının ardından İzmit Belediyesi’nin 5 yıllık çalışmalarına dair bir video sunumun gerçekleştirildi. Programda son olarak İzmit Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet sahneye çıkarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağı projeleri anlattı. Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2019’da halkımız bize çok güzel bir görev verdi. Emanet bir görev. Hep birlikte müthiş bir mücadele ile yıllar sonra bu kentte 31 Mart akşamı 2019’da dikmek bize nasip oldu. Ne yazık ki bir tarafımız eksik kaldı. Meclis çoğunluğunu alamadık. Bazen kavga ederek, söke söke hakkım olanı almak zorunda kaldım.

‘KARA BAHTIM, KÖR TALİHİM’

Doğru olan için kavga etmek gerekiyorsa ben ederim. Millete hizmet etmek için kavga etmem gerekiyorsa ben ederim. O mücadeleden asla ve asla vazgeçmem. Çok şükür 5 yıldır alnımızın akıyla, bu kentte dürüst, şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayışla hareket ettik. Malumunuz biliyorsunuz müfettişler beni çok seviyorlar. Böyle 20’şer 20’şer geliyorlar. Ama geldikleri gibi giderler. Yaptıklarımızı görünce teşekkür ederek gidiyorlar. Şu 5 yıllık süreçte vicdanen rahatım. En dürüst ve en şeffaf şekilde yönetmeye çalıştık belediyeyi. 20 yıldır eksik yapılanları düzeltmeye çalıştık. Ve kara bahtım, kör talihim. Pandemi patladı. Şurada topalsınız 2 yıldır başkanlık yapıyorum hepi topu. 300 milyon lira bütçeyle teslim aldık biz belediyeyi. 207 milyon resmi borcumuz vardı. Seçim dönemi çalışmalarının faturaları da bizim dönemimizde muhasebeleşti. Oldu mu size 250 milyon lira borç.

‘BORCUMUZ 1 MİLYAR TL BİLE DEĞİL’

Çok şükür hepsini ödemeyi ve yatırım yapmayı da başardık. Yüzde 80 borçla devraldığımız belediyemizin bütçesi bugün itibariyle 2 milyar TL. Bugünkü bütçemizde toplamda borcumuz 1 milyar TL bile değil. Yüzde 80 borç ile devraldığımız belediyenin borç oranını yüzde 40’a kadar düşürmeyi başardık. EYT yasası çıktı. Bütün belediyelere ucuz kredi çıkarken bize kredi çıkmadı. Olsun dedik, kolları sıvadık 25 milyon lirayı kendi bütçemizle ödemeyi başardık. Hiçbir kredi kullanmadan, hiçbir yer satmadan önceki dönemden emekli edilmeyen arkadaşlarımızın tazminatlarını da ödemeyi başardık. Yıllar yıllar öncesinin bile SGK borçları bizim dönemimizde ödendi. 36 milyon lira kredi almışlar. 6 milyon lira taksit Nevzat beyin döneminde ödendi, 30 milyon lirası bize kaldı.

‘İZMİT’TE 5 YILDA NELER YAPTI?’

Göreve geldiğimizden bu yana 1 tane bile kreşi yoktu İzmit’in şu anda 4. Kreşimizi açmak üzereyiz. 1 tane bile kütüphanemiz yoktu. 2 tane kütüphane açmak bizlere nasip oldu. Kocaman bir aşevi açmayı başardık. Bu aşevimiz sayesinde 1.000 kişiye sosyal yardım veriyorduk şu anda 13 bin kişiye sosyal yardım yapar hale geldik. Hani diyorlardı ya CHP gelirse yardımlar kesilir. Hayır kardeşim… Keşke insanlar yardıma muhtaç olmasa, biz de bu yardım rakamları ile övünmesek. Biz bu aşevi ile üniversite öğrencilerimize yemek veriyoruz. Yetmedik il ve ortaokula kadar girmeye başladık. Biz milli eğitimi aşamadık ama 3 okulumuza girebildik. Protokol yaparlarsa biz İzmit’teki bütün okullarımızda bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz.

‘TUVALETTEN BİLE PARA KAZANMIŞLAR’

Geçmiş dönemde tuvaletten bile para kazanmışlar. Biz insani ihtiyaçlardan para kazanma derdinde değiliz. Aslında Fevziye Camii tuvaletleri de bizim. Ancak 2026 yılına kadar ihale etmişler. Bu sebeple müdahale edemedik. Fethiye Caddesi’ni de yeniledik. Hiç görevimiz olmamasına rağmen altyapısını da biz yaptık. Asbestli boruları temizledik, kurtulduk. Altyapı işini de böylelikle öğrenmiş olduk.

‘HİZMET ARAÇLARININ SATIN ALINMASI…’

Yuh olsun dediğim, o hayır ellerini kaldırırken bu insanlara hiç mi acımıyorsunuz diye içimden geçirdiğim bir konu, ‘araç kiralama’. Bu milletin parasını tek bir kişinin cebine sokan müthiş bir rant sistemi bu. İlk yılımızdan beri bu işi bitirmek için çabalıyoruz. Biz ekonomik kriz başlamadan 55 milyon lira kredi çekelim dedik. Geçen yıl mart ayında ödemesi bitecekti. Ama mecliste çoğunluğumuz olmadığı için kredi yetkisi vermediler. 55 milyon liraya alabileceğimiz araçlar bize 355 milyona patladı.

‘KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ DAHİ KURAMADIM’

Bu işi zamanında yapabilseydik bırakın borcu kasamız artıda olacaktı. Bu engellemeler olmasaydı artıda olacağımız bir belediye söz konusu olacaktı. Bu araçları kiralamaya devam etseydik ayda 45 milyon lira ödüyor olacaktık. Şu anda 10 milyon lira kredi ödüyoruz. 2 yıl sonra bitecek bu. Biz büyük bir soygunun önüne geçmiş olduk. Millet siyah plakalı makam aracı sever, ben siyah plakalı çöp kamyonu seviyorum. 4 tane kreşim açılmak üzere. Öğretmen istihdam ediyorum bir kreş müdürlüğüm dahi yok. Mecliste çoğunlukları var diye kreş müdürlüğünü dahi kurdurmadılar. İşte meclis çoğunluğu bu yüzden çok önemli. Göreve geldiğimizde fotokopi makineleri dahi kiralıktı. Hepsini satın aldık. Yetmedi baskı makinesi satın aldık. Billboardlarımızı dahi kendimiz basıyoruz. Şeffaflık dedik ya, Çınar Satın Alma Uygulaması ile doğrudan teminlerimizi kamuya açık hale getirdik.”