Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Yavuz, sağlık camiası ile iftarda buluştu

Vali Seddar Yavuz, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri ve hastane Başhekimleriyle iftar programında buluştu, Ramazan aylarını kutladı

Vali Seddar Yavuz, İl

Vali Yavuz, iftar öncesi masaları dolaşıp davetlilerle sohbet ederek mesai mefhumu gözetmeden, insanlığa hizmet etmek için fedakârca zorlu şartlarda çalışan kamu ve özel sektör başhekimleri ile ilçe sağlık müdürlerine hekimlik mesleğinin önemine değinerek teşekkür etti.

‘SAĞLIK ALANINDA BİR ÇOK ÜLKEYİ GERİDE BIRAKTIK’

 Selamlama ile konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz, hekimlik mesleğinin önemine değinip, bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek: “Değerli arkadaşlarım, sizler ülkemizin en zeki en çalışkan en disiplinli ve en fedakâr meslek grubu içinde bulunuyorsunuz. Şahsınızda tüm hekim arkadaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle ülkemizin ve dünyamızın içinden geçtiği pandemi döneminde tüm dünyaya örnek olabilecek bir sağlık hizmetini fedakârlıkla sundunuz. Gerçekten gelişmiş ülkeler diye tabir ettiğimiz ülkeler sınıfta kalırken, ülkemiz sağlık hizmeti konusunda önemli bir sınav verdi. Meydan okumalara karşı dirençli bir ülke olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle iyi yetişmiş, fedakâr, ülkesine ve milletine sevdalı ve en önemlisi de insana hizmeti her şeyin üstünde tutan bir anlayışı içselleştirdiğinizi de büyük bir memnuniyetle gördük. Diğer taraftan da yine devletimizin dijitalleşme ve e-Devlet gibi uygulamalarla gelişmiş ülkeleri geride bıraktığını yine memnuniyetle müşahede ettik.” dedi ve dünyanın son evrensel imparatorluğunun sahibi aziz Türk Milletinin bugün ve yarın da çok daha fazla işler başarabileceğine dair inancı pekiştirdiklerini söyleyerek şükranlarını iletti.

‘SORUMLULUĞUMUZ EN İYİSİNİ ORTAYA KOYMAKTIR’

Dünyayla yarışan bir sağlık sistemimiz olduğunu ifade eden Vali Yavuz: “Biz milletimize sevdalıyız. Milletimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Bu millet geçmişte büyük işler başardı bugün ve yarın da büyük işler başaracak. Elbette toplumun her kesimden aynı performansı beklemek haksızlık olur. Hepimizin bilgi, yetenek ve becerileri farklı. Ben insanların sorumluluğunu şöyle tarif ediyorum, bilimsel bir tarif değil benim bulduğum bir tarif. Bir insanın sorumluluğu; aklı, yetenekleri ve elindeki imkânlarla sınırlıdır. Dolayısıyla birimizin en iyisi bir diğerinden daha farklı olabilir. Bizim sorumluluğumuz en iyimizi ortaya koymakla yeterli ve kâfidir. Türkiye, sağlık sistemi konusunda önemli reformlar ve devrimler yaptı desek abartmış olmayız. Elbette sorunlarımız yok değil bugün de sorunlarımız var sorun olmazsa hayat bitmiş olur. Bizim işimiz karşılaştığımız sorunları çözme ve bu yönde attığımız adımları ifade eder. Bu anlamda olumlu adımlar atıyor muyuz diye sorarsak; evet olumlu adımlar attığımızı söyleyebiliriz. Bugün kullandığınız ameliyathaneler, hasta yatakları, kullandığınız teknik cihazlar dolayısıyla dünyayla yarışan bir ortamı hazırladığımızı da söylemek isterim.” ifadelerini kullandı, tüm hekimlere ve sağlık çalışanlarına bir kez daha minnet ve şükranlarını ileterek konuşmalarını sonlandırdı. Vali Yavuz konuşmalarının ardından tekrar tüm davetlilerle ilgilenerek hasbihal etti hekimlerimizin sorun ve taleplerini dinledi, gereken ne varsa yapılacağını belirtti. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından iftar programı sona erdi.