Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rus oligark Oleg Deripaska, Ayhan Zeytinoğlu’na sığındı!

Rus alüminyum devi Rusal’ın sahibi Oleg Deripaska’nın 73 metrelik yatı Altair, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ortağı olduğu AutoPort Limanı’na demirledi. Avrupa Birliği için çalışma yürüten İKV’nin başkanı Zeytinoğlu, Avrupa Briliği’nin yaptırım uyguladığı oligarkın yatına ev sahipliği yaparak bir anlamda görevlerini hiçe saymış olmuş oldu…

Rus alüminyum devi Rusal'ın

ugurRus alüminyum devi Rusal’ın sahibi Oleg Deripaska’nın 73 metrelik yatı Altair, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ortağı olduğu AutoPort Limanı’na demirledi. Bir süredir bu limanda demirli olan yatın bakımının yapıldığı tahmin ediliyor. Bilindiği üzere bir süre önce Oleg Deripaska’ya ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere yaptırım getirmişti.

AYHAN ZEYTİNOĞLU EV SAHİBİ

Avrupa Birliği’nin yaptırım getirdiği oligarkın yatına Ayhan Zeytinoğlu’nun Kocaeli’de ev sahipliği yapması soru işaretlerine sebep oldu. Ayhan Zeytinoğlu İktisadi Kalkınma Vakfı’nın da (İKV) başkanı. İKV’nin temel önceliklerinden biri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girebilmesi için çalışma yürütmek. Bu yönde çalışmalar yapan vakfın başkanının Avrupa Birliği’nin yaptırım uyguladığı bir oligarka kapılarını açması Avrupa Birliği çalışmalarını sıkıntıya sokabilir.

PUTİN’İN FAVORİSİ

Vakıf yönetimi Ayhan Zeytinoğlu’nun ortağı olduğu Kocaeli AutoPort Limanı’ndaki AB’den yaptırımlı Rus oligarkla ilgili herhangi bir adım atacak mı merak konusu… İktisadi Kalkınma Vakfı’nın bütün çalışmalarına ters düşecek şekilde AB yaptırımlarını hiçe sayan Ayhan Zeytinoğlu’nun yatı için limanının kapılarını açtığı Oleg Deripaska Putin’in favori fabrikatörlerinden biri olarak tanınıyor. Rusal’ın sahibi olan Rus oligarkın toplam serveti yaklaşık 4 milyar dolar.

Oligark nedir?

1990’lı yılların başında Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrası, özellikle Rusya ve Ukrayna’da ortaya çıkan gelir kaynağı bilinmeyen, seçkin zümreye ait kişilere verilen isim. Yunanca oligarkhia yani azınlık kuralı anlamına gelmektedir.

İlk modern Rus oligarkları, Mihail Gorbaçov’un SSCB Genel Sekreter’liği döneminde (1985-1991) uygulamaya koyduğu serbest piyasa reformlarıyla ortaya çıkmıştır.