Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’liler eğitimi konuştu!

Son haftalarda gerçekleştirdikleri başarılı
Son haftalarda gerçekleştirdikleri başarılı canlı yayınlar ile beğeni toplayan Harun Yıldızlı ve ekibi bu haftaki canlı yayında ‘’Gelecek için Eğitim’’ adlı dijital konferansla vatandaşlarla bir araya geldi.  Canlı yayının moderatörlüğünü CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu üstlenirken bir öğretmen olan Yıldırım Kaya 2 ay içinde 3 kez değişen YKS tarihi ile ilgili ‘’Gençlerimizin umutlarını çalmayın’’ dedi.

HAZİRAN’DA DA BAŞARACAKSINIZ

‘’Bugün sizinle Cumhuriyet Halk Partisi’nin eğitime bakışını ve çağdaş bilimsel laik eğitimin nasıl olacağını konuşmak isterdik.’’ diyerek söze başlayan Yıldızlı: ‘’18 yıllık AKP iktidarında 7 kez değişen Milli Eğitim Bakanı ve 15 Kez değişen sistem müfredatının değişikliklerinin yarattığı eğitim sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak isterdik. Fakat Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençliğimizi turizm gelirleri için önemsemeyen  bu kararı kınıyoruz. Gençliğimize diyoruz ki Haziranda ‘da başaracaksınız ama Temmuz sizin hakkınız.’’ İfadesini kullandı.

BİRİNCİ DÖNEM SORULARI İLE

Sözlerinde gençlerin bu süreçte stres yaparak kendi sağlıklarını tehlikeye atmamalarını belirten Kaya, Öğrenciler için; ‘’Sizler ilk anda tepkinizi ortaya koydunuz, bunu anneleriniz, babalarınız, sendikalar duydu fakat maalesef duymayan siyasetçiler var. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Birinci dönem soruları ile sınava girmek çok büyük bir eşitsizlik. Matematikte, geometri de ikinci dönem konuları işlememişseniz üniversiteye gittiğiniz takdirde oradaki öğretmenler size konuları işlemişsiniz gibi anlatacak. Bu durum tamamen bir sorun alanıdır.’’ dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Hikmet Koçoğlu Yıldırım Kaya’ya; CHP iktidarında eğitim nasıl olacak sorusunu yöneltti. Kaya; ‘’18 Ocak’ta eğitim bileşenlerinin tamamı ile bir eğitim çalıştayı gerçekleştirdik. CHP iktidar olduğunda laik, demokratik ve parasız bir eğitim olacak. Her köyde bir okul ve öğretmen olacak. Türkiye’de atanması yapılamayan 700 bin civarında öğretmenimiz var. Öğretmen yetiştirme politikasını tepeden tırnağa değiştirerek bu sorunu çözeceğiz. Öğretmenlerimize sahip çıkacağız. Eğitimde fırsat eşitsizliği bizim olmazsa olmazımızdır. Kocaeli emekçi ve eğitimci kenti. Kocaeli’nin kaderiyle oynamak Türkiye’nin kaderiyle oynamaktır. Elimizdeki tüm olanaklar ile birlikte gençliğin umudu olacağız.’’ İfadelerini kullandı.

ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Canlı yayında söz alan Başkan Yıldızlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs ile ilgili pankartlarına tepki gösterdi. Yıldızlı; ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı 19 Mayıs pankartlarında ‘yaşımız hep 19’ sözlerini kullanmış. AKP’nin yaşından mı bahsediyor belli değil. Bu cümleyi anlamakta güçlük çekiyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı AKP’nin kuruluş yıl dönümü değil. Gençlerimizin yaşadığı bu sıkıntılı süreçte böyle bir cümle kullanılması manidardır. Bizim bu akşam ki amacımız gündemi sıcak tutmaktır, gençlerimizi içinde bulunduğu bu sıkıntılı sürece çözüm bulmak en büyük amacımızdır. Derdimiz siyaset yapmak değil.’’ dedi.