Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koronavirüs için psikolojik destek veriyorlar

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında, hastane ve ilçe sağlık müdürlükleri bünyesinde psikososyal destek birimleri ve hatları kuruldu.  Bu sayede koronavirüs salgını sürecinden psikolojik ve sosyal yönden etkilenen tüm vatandaşlara talep etmeleri halinde telefon üzerinden online olarak ücretsiz danışmanlık ve destek hizmeti sağlanıyor.

KOCAELİ PSİKOLOJİK DESTEK VE DANIŞMANLIK

Derince Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Uzman Psikolog Nalan Aslan Çetin ve Sosyal Çalışmacı Gülşah Yavuz psikososyal destek ekipleri hakkında bilgiler verdi. İkili, talep eden vatandaşlar için destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Derince Sağlıklı Hayat Merkezinde 2 psikolog ve 2 sosyal çalışmacıdan oluşan 4 kişilik bir ekiple vatandaşlara psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

YETİŞKİNLERE PSİKOLOJİK DESTEK

Çetin, şu bilgileri verdi: “Salgın tedbirleri kapsamında koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren kurulan destek hattımız Covid 19 salgını sürecinde kişilere psikolojik ve sosyal yönden destek veren bir hattır. Hizmetlerimizi telefon üzerinden online olarak yürütüyoruz. Ebeveynler, yetişkinler, Covid sebebiyle izolasyonda olan vatandaşlar, Covid testi pozitif çıkanlar, sağlık çalışanları, yaşlılarımız, engellilerimiz yani dileyen herkes merkezlerimizi telefonla arayarak bu hizmetleri alabilirler. Telefon numaralarımız İl Sağlık Müdürlüğü web sayfası ve sosyal medya hesaplarında,  aynı zamanda Sağlık Bakanlığının resmi internet adresinde mevcut ve bu adreslerde yer alan iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirler” dedi.

HANGİ SAATLERDE HİZMET VERİYOR?

Aynı merkezde görevli Sosyal Çalışmacı Gülşah Yavuz ise, “Hafta içi her gün sabah 9 ile akşam 5 saatleri arasında telefon üzerinden bizlere ulaşan vatandaşlarımıza tamamen ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz. Psikososyal Destek Birimlerimizde psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişim uzmanı arkadaşlarımız bulunmakta. Ayrıca Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve Vakıflar ile koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Talep eden tüm vatandaşlarımız için görev başında olduğumuzu ve kendilerine danışmanlık ve destek vermekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz” diye konuştu.