Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

23 Mayıs’a kadar tüm yurtlar boşaltılacak!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan

SEBO min 10İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler ile yurt dışından ülkemize Türk vatandaşlarının girişlerine izin verilmiş ve bu kişilerin ülkemize girişleri sırasında yapılacak çalışmalar belirlenmiş ve uygulamaya konulmuştu. Bu kapsamda yurt dışından planlı uçuşlarla gelen kişiler Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara alınarak izole edilmiş ve izlemleri gerçekleştirilmişti. Ülkemizde yeni normalleşme süresi içinde Bakanlar kurulunun 18 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı toplantı sonrasında yurt dışından planlı uçuşlar ile gelecek vatandaşlarımıza dair uygulamalar değiştirildi.

BAYRAMA KADAR TAHLİYE

Yurt dışından planlı uçuşlarla gelen vatandaşlar, 14 günlük izolasyonlarının artık KYK yurtlarında yapılmayacağı, kişilerin hava alanlarında yapılan muayeneleri sonrasında evde izolasyonlarının ve izlemlerinin yapılacağı kararlaştırıldı. Ve halen yurtlarda kalmakta olan kişilerin 14 gün karantina süreçlerini tamamlamasına bakılmaksızın PCR testi sonrası yurtlardan çıkışlarının 23 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

KOCAELİ’DEKİ YURTLAR DA BOŞALTILACAK

Bu kapsamda Kocaeli’deki ve ülke genelindeki yurtlarda karantina süreci sona ermiş oldu. Artık pozitif olmayan ancak karantinada kalması gereken kişiler, evlerinde karantina sürecini tamamlayacak. Pozitif vakalar ise hemen hastaneye yönlendirilecek. 23 Mayıs’a kadar Kocaeli’deki yurtlar da boşaltılacak.