Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de velisi yanında olana yasak yok!

Kocaeli Valiliği‘nin duyurusunda şu

Kocaeli Valiliği‘nin duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (otobüs, uçak) seyahat izin belgesi alma zorunluluğunu düzenleyen İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 28.03.2020 tarih ve 6009 / 6010 sayılı Genelgeleri yürürlükten kaldırılmış olup, şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılmasına.

YASAK SONA ERİYOR

2- İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 19.05.2020 tarih ve 8180 sayılı Genelgesi kapsamında İlimizde uygulanan şehir giriş/çıkış kısıtlamasının 31.05.2020 Pazar günü saat 24:00’dan sonra sonlandırılmasına.

EN AZ BİR AY DÖNMEME ŞARTI!

3- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 20.05.2020 tarih ve 8206 sayılı Genelgesi gereği düzenlenen Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilmesine.

VELİSİ YANINDA BULUNANA YASAK YOK!

4- Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklarımız ve gençlerimizin yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız hariç) Seyahat İzin Belgesi almaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilmelerine.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınmış olan kararların uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.”