Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli adli süreler 15 Haziran’a uzatıldı!

Adli süreler uzatıldı mı?

Adli süreler uzatıldı mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adli sürelerin 15 Haziran’a kadar uzatılacağını söyledi. Erdoğan, “Salgın nedeniyle adliyelerdeki dava, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan’da dolan tarihini 15 Haziran’a kadar uzatıyoruz.”

30 NİSAN’DA SÜRE DOLUYORDU

Bakanlığın, koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşmenin Mayıs ayı sonunda başlayacağı yönündeki tespitleri de dikkate alarak, adli süreleri 30 Nisan’dan sonra 1 ay daha uzatmayı planladığı ifade ediliyordu. Adli sistemin Haziran ayında tekrar eski haline dönmesi bekleniyordu. Ancak 20 Temmuz’da adli tatil ertelenmeyecekti. Erdoğan bu sürenin 15 Haziran’a kadar yani 45 gün uzatılacağını açıkladı.

45 GÜN BOYUNCA NELER YAPILACAK?

Bu 45 günlük süre zarfında, Adalet Bakanlığı adliyelerde korona virüse karşı yeni önlemler alacak. Duruşmalara bazı sanıkların getirilmesi ve izleyici alınmaması, soruşturmaların ve operasyonların belirli periyotlarda yapılması ve adliyelere sınırlı sayıda insanların alınması konusunda düzenlemeler yapılacak. Vatandaşların adliyelere girerken maske ve eldiven takması zorunlu hale getirilecek. Bakanlığın ayrıca, avukatların bürolarından duruşmalara katılmasına imkan sağlayan sistemin çalışmalarını hızlandırdığı da aktarıldı.

BAKAN YETKİSİYLE SÜRELER UZATILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM’de kabul edilen ekonomiye ilişkin düzenlemeler de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla duruşmaların ertelenmesi konusunda Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) yetki verildiğini bildirmişti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM’de kabul edilen kanuna ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kanun gereğince yargılamalara ilişkin bütün süreler 30 Nisan’a kadar durduruldu. Ülke genelinde duruşmaların ertelenmesi gibi diğer tedbirler konusunda da HSK’ye yetki verildi. Vatandaşlarımız hiçbir hak kaybı yaşamayacak, evde kalalım, riski azaltalım.” ifadelerini kullanmıştı.