Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra sahilleri eskisi gibi olmayacak!

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, arife

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, arife günü başlayan ve 81 ilde Ramazan Bayramı boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Yasağın sona ermesinin ardından, iki aydan uzun süredir kapalı olan sahilleri parklar ve plajların durumu araştırılmaya başlandı. İşte, ‘Sahiller parklar ve plajlar ne zaman açılacak?’ sorusunun yanıtı…

SOSYAL MESAFE KURALLARI…

Tedbirler kapsamında vatandaşların kullanımına kapatılan park, bahçe, sahil bantları, mesire ve ören yerleri, piknik alanları da tekrar açılıyor. İllerdeki veriler ve salgının yayılma durumuna göre vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak bu alanları kullanabilecek. Risk durumunda İl İdare ve Pandemi Kurulları’nca bu alanlara geçici süreli yasaklar konabilecek.

KANDIRA NE OLACAK?

Söz konusu yerler için normalleşme adımlarının 3 Haziran sonrası atılması bekleniyor. Türkiye’nin güney ve batı bölgelerinde yer alan sahillerde hazırlıklar başladı. Tatilciler için her türlü önlem alınıyor. Ancak kentimizde henüz gözle görülür bir hazırlık yok. Günü birlik tatilcilerin göz bebeği olan Kandıra’da sahiller her yıl binlerce yerli turisti ağırlıyordu. Bu yıl virüsün yayıgın görüldüğü kentlerden olan ilimizde yaz ayları için net bir hazırlık yapılmadı. Kocaeli İl İdare ve Pandemi Kurulu’nun kısa süre içerisinde belli tedbirler belirlemesi ve bunları hayata geçirmesi bekleniyor.

Kandıra sahil 1