Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te bir garip esnaf uygulaması!

İzmit Belediyesi corona virüsü

İzmit Belediyesi corona virüsü yaygınlığının giderek arttığı bugünlerde şaşırtan bir uygulamaya imza attı. Belediye ‘esnafa can suyu olacak’ dediği uygulama ile  Ramazan Bayramı öncesinde kent esnafının dükkan önlerine tezgah çıkarmasına izin verileceğini duyurdu. Hali hazırda sosyal mesafeyi bir kenara bırakan, her sokağa çıkma yasağı sonrasında caddelere dökülen İzmit halkı için uygulama büyük sorun. Yürüyüş Yolu’nda bile omuz omuza bir kalabalığa sebep olan, büyük firmaların önünde kuyruk olan vatandaşların tezgahların çevresinde toplanarak virüs yayılımını artırmasından korkuluyor.

ESNAF MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK İÇİN…

İzmit Belediyesi’nin ‘evde kalın’, ‘sokağa çıkmayın’, ‘alışverişlerinizi ve temasınızı minimuma indirin’ çağrısı yerine esnafın vatandaşı çekebilmek adına dükkan önüne tezgah çıkarmasına izin veren uygulama 19 Mayıs Salı gününden sonra başlayacak. Belediyenin büyük umutlarla duyurduğu projenin basın metni şöyle; “Koronavirüs salgınıyla mücadele nedeniyle, işyerlerini sağlıklı bir şekilde açamayarak mağdur olan esnafa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’ten bayram önü müjdesi geldi. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi esnafın mağduriyetini bir nebze olsun gidermek isteyen İzmit Belediyesi, esnafın dükkân önlerindeki kaldırımlarda da ürünlerini teşhir edebileceğini açıkladı.

İKİ BAYRAM ARASI

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve öncesindeki üç gün boyunca kapalı kalacak olan İzmit’teki dükkânlar 20 Mayıs 2020 tarihinden itibaren açılırken, işletme sahipleri sonraki üç gün boyunca dükkan önündeki kaldırımlarda ürünlerini teşhir edebilecek. Salgın nedeniyle oldukça zor günler geçiren esnafa adeta can suyu olacak uygulamayla, İzmit esnafı 20-21-22 Mayıs tarihlerinde biraz olsun nefes almış olacak.”