Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hayalet müdüre o belediyede şaşırtan görev..!

Dilovası’nda Şehit İlimdar Atasoy

Uğur ENÇ min 1Dilovası’nda Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesi’ne 2015 yılında vekalet müdür olarak atanan Songül Dereli okulda hiç görev yapmadan Milli Eğitim’de şube müdürü olarak görevlendirilmişti. Vekaleten bu görevleri yürüten Dereli’nin müdür kadrosu alamadığı, meslekte yükselme sınavını veremediği iddia edildi. Dilovası son günlerde ‘Hayalet Müdür’ olarak anılan Songül Dereli’yle ilgili yeni bir haberle çalkalanıyor.

KİMLER ARACILIK ETTİ?

Songül Dereli Dilovası Belediyesi’nde belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. Belediyede yapılan bu görevlendirme şaşkınlık yarattı. Eski başkan Ali Toltar döneminde başkanla ters düşen belediye başkan yardımcısı Muhittin Gültekin görevinden uzaklaştırılmıştı. Gültekin açtığı davayı kazandı ve görevine geri döndü. Görevine dönen Gültekin önceki gün dava ile geri döndüğü görevini Songül Dereli’ye bıraktı ve mezarlıklar müdürlüğünde görev aldı. Dereli’nin belediyede başkan yardımcısı olmasına kimler aracılık etti merak konusu.

AYDEMİR’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Konuyla ilgili CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir Bağımsız Kocaeli’ye özel açıklamalarda bulundu. Aydemir şöyle konuştu: “Asıl skandal şu ki, görevini tekrar mahkeme yoluyla hak eden Muhittin Gültekin nasıl oluyor da Belediye Başkan yardımcılığını daha önce Dilovası Belediyesinde esamesi dahi okunmayan Songül Dereli adlı şahsa gönüllü olarak bırakıyor. Songül Dereli Dilovası’na 10 yıl önce gelip burada Tavşancıl Marshall Meslek Lisesi’nde Müdürlük görevindeyken 2014 yılında Hayrettin Uyar’dan görevini devralan Murat Balay ile birlikte İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne getirilmiştir.

SINAVLARI KAZANAMADI

Yükselme sınavlarına girmesine rağmen bir başarı elde edemeyen Songül Dereli bu defa 3 hafta önce skandal denilecek bir durumla Dilovası Belediyesi’ne belediye başkan yardımcılığı görevine Muhittin Gültekin’le deyim yerindeyse bir takas usulü ile geliyor. Muhittin Gültekin görevini mahkeme kararıyla kazanmasına rağmen bahsi geçen Songül Dereli’ye görevini ne şartlarda vererek Mezarlıklar Müdürlüğü’nü kabul etti? Dilovası Belediyesi’nin Meclis kararı olmaksızın böyle önemli bir göreve kendi alanında dahi yükselme sınavlarında başarılı olamayan birinin alelacele ve gizli saklı bir şekilde getirilmesinin sebebi nedir

SORULARA CEVAP BEKLENİYOR

Özet olarak tam bir skandal yaşanmakta. Bakanlık izni yok. Meclis izni yok. Şeffaflık yok. Kanuna aykırı bir uygulama var. Usulsüzlük ve sahte belge var. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’den, Dilovası AKP İlçe Başkanı Osman Akbulut’tan, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’dan konuya ilişkin açıklamaları bekliyoruz.”