Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DİSK, CHP’lilere Tahsin Tarhan’ın işçi kıyımını sordu mu?

CHP emek masası sorumlusu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kocaeli heyetiyle birlikte bugün DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük’ü ziyaret etti. Ağbaba’nın yakın dostu, CHP Kocaeli eski milletvekili, eski PM Üyesi Tahsin Tarhan’ın fabrikasından DİSK’e üye oldukları için kovulan 12 işçinin konusu açılmadı, CHP’liler ve işçileri temsil ettiğini iddia eden sendika gülümseyerek kameralara poz verdi.

CHP emek masası sorumlusu,

Genel seçimlerden hemen önce CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın ortağı olduğu Çelikyay AŞ, sendikaya üye olan 12 işçiyi işten çıkardı. 30 işçi ise sendika üyeliğinden istifa ettirildi. Duruma tepki gösteren DİSK Birleşik Metal- İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Biz CHP’deki bir milletvekilinin yerinde örgütlenmeyeceksek, nerede örgütleneceğiz? Bu sorun çözülmezse bölgede tatsız işler olur. CHP açısından kötü olur. Bu işi çözmezlerse biz de gerekeni yaparız” dedi. Ancak seçim döneminde CHP’ye zarar vermek istemeyen DİSK yöentimi konuyu çok fazla büyütmedi ve olayın üzerine kapattı.

TARHAN’A ÖDÜL BİLE VERİLMİŞTİ

İşçilerin baskısı ile DİSK temsilcileri Ankara’da dönemin CHP emek masası sorumlusu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı ziyaret ederek Tahsin Tarhan’la ilgili yaşanan sıkıntıyı dile getirmiş ancak buradan da bir çözüm çıkmamıştı. Olayın üzeri bir kez daha örtüldü. Ağbaba ve CHP’nin yönetim kadrosu dostları Tahsin Tarhan’a herhangi bir yaptırımda bulunmadıkları gibi ödüllendirerek Özgür Özel’in Parti Meclisi Anahtar Listesi’ne ismini yazdılar. Ancak Tahsin Tarhan Parti Meclisi Üyesi seçilemedi.

GÜLÜMSEYEREK POZ CHPliler gulumseyerek poz verdiVERDİLER

Bu olaylar hiç yaşanmamış gibi Veli Ağbaba bugün, Kocaeli milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet gibi isimlerden oluşan Kocaeli heyetiyle birlikte bugün DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük’ü ziyaret etti. Ağbaba’nın yakın dostu, CHP Kocaeli eski milletvekili, eski PM Üyesi Tahsin Tarhan’ın fabrikasından DİSK’e üye oldukları için kovulan 12 işçinin konusu açılmadı, CHP’liler ve işçileri temsil ettiğini iddia eden sendika gülümseyerek kameralara poz verdi.