Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince Harikalar Sahili’ne hançer!

Derince Belediyesi tarafından 2005

Derince Belediyesi tarafından 2005 yılında inşa edilen Harikalar Sahili’ne geçtiğimiz günlerde asfalt döküldü. Oldukça geniş bir alanda yapılan asfalt çalışması ortaya estetikten yoksun bir görüntü çıkardı. Vatandaşlar hala bu sahile araç girişine neden izin verildiğini bilmiyor, otoparkın sahil dışında yer alması gerektiğini düşünüyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün tarafından paylaşılan Derince Harikalar Sahili asfalt çalışması görüntüleri yürekleri sızlattı. Kaldırılması gereken asfalt yol yenilendi. Söz konusu yol sebebiyle her gün binlerce vatandaş sahile araçlarıyla geliyor, giriş ve çıkışlarda büyük sıkıntı yaşanıyor, sahilin temiz havası yoğun egzos dumanına boğuluyordu. Bu durum 2020 yılında da değişmemiş olacak.

NE ZAMAN AÇILDI?

Derince İlçesi’ne farklı bir hava katmak, 60 Evler Sahilini güzelleştirmek, sadece Kocaeli’nin değil, diğer kentlerimizin de ilgisini çekmek amacıyla Harikalar Sahili’nin yapımı gerçekleştirildi. Harikalar Sahili Türkiye’de yalnız iki belediyenin aldığı kredi imkanının Derince’de de kullanılması sonrasında proje Çevre Ödülü kazandı. 2005 yılında yapımına Derince Belediyesi tarafından başlandı ve 2006 yılında ziyaretçilere açıldı. Resmi açılışı ise 2007 yılında dönemin dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

RESTORAN VE KAFETERYALAR

30 bin metrekarelik alanda yer alan Harikalar Sahili’nde masal kahramanlarının örnek alınarak yapıldığı tesisler göz alıcı nitelikte. Güzel vakit geçirmek için bu sahile çocukları ile beraber gelenler aileler mantar, nuhun gemisi, yel değirmeni ve korsan gemisi şeklinde yapılan restoran ve kafeteryalarda yemeklerini yiyip çaylarını yudumlayarak, doyumsuz deniz manzarasını izleyebiliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN BİRE BİR

Çocuklar ise hayallerini süsleyen birbirinden renkli masal kahramanları ve oyun alanlarında keyifli vakit geçiriyor. Harikalar Sahili’ne kara yolu ile ulaşımın yanı sıra düzenli vapur seferleri ile ulaşmak ve eşsiz Körfez manzarasında güzel bir gün geçirmek mümkün. Harikalar Sahili’ne özellikle Marmara bölgesinde faaliyet gösteren tur şirketlerinin yoğun ilgisi her geçen gün artmaktadır.

[gallery_metabox]