Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cedit projesi bakanlığa devredildi!

AKP’li İzmit Belediye Başkanı

AKP’li İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde başlatılan Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi yeni dönemde belediyedeki bütçe sıkıntısı nedeniyle durdu. İzmit Belediyesi’ni yaklaşık 300 milyon liralık bir borçla devralan CHP’li başkan Fatma Kaplan Hürriyet söz konusu kentsel dönüşüm projesini devam ettiremedi.

MURAT KURUM’LA GÖRÜŞTÜLER

AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında sürekli tartışmalara sebep olan proje için bakanlık da istekli davranmıyordu. AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün aracı oldu. Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a giden Büyükakın projeyle ilgili yardım istedi.

BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Murat Kurum hem Hürriyet’i hem de Büyükakın’ı dinledi ve toplantı sonunda projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesi kararlaştırıldı. Konuyla ilgili Bağımsız Kocaeli’ye bilgi veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şöyle konuştu: “Projeyi bakanlık devralıyor. 4.5 yıldır duran bir proje idi bu. Proje revize edilecek. Daha iyi bir projeyi hak ediyor o bölge. Yeni ciddi bir maliyet de çıkacak ortaya. Biz de her türlü desteği vereceğiz.

HAK SAHİPLERİ MAĞDUR OLMAYACAK

Siyaset üstü davranarak bu işin önünü açmış olduk. Tahir beyle (Tahir Büyükakın) birlikte projeyi bakanlığımıza devrettik. Burada siyaset önemli değil, burada vatandaşın hakkı önemli. Vatandaşımızın hakkını sonuna kadar savunacağız. Hiçbir  hak sahipleri mağdur olmayacak.”

BAKANLIĞI İLGİLENDİREN TÜM KONULAR MASAYA YATIRILDI

Ayrıca görüşmede, Kömürcüler OSB’nin kaldırılması, Derince, Gebze ve İzmit’te ki Millet Bahçelerinin yapımı da ele alındı. Körfez ilçesinde yer alan Barbaros ve Kabakoz Mahalleri taşınması için gerekli kentsel dönüşümün yapılması toplantının diğer bir maddesiydi. Bakan Kurum ile yapılan özel toplantıda, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla nedeniyle Başkan Büyükakın’ın üzerinde hassasiyetle durduğu Marmara Denizi’nin havadan kontrolü projesinin Çevre Bakanlığı birlikte ortak proje olarak yapılması için çalışma başlatılacağı vurgulandı.

cedit kensel dönüşümü bakanlık
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Bakan Kurum’la bir araya geldi.