Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O partiden EYT için çözüm önerileri

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için detaylı bir rapor hazırlandı. Bu rapor doğrultusunda çözüm önerileri tartışılacak.

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, EYT‘liler için çözüm önerilerini paylaştı. Mutlu, “Sosyal güvenlik politikaları üretilirken dün yapıldığı gibi siyasi hesaplardan uzak durulmalıdır. Sosyal Güvenlik açıkları yalnızca emekli aylığı ile ilişkilendirilerek belli bir kesimin sırtına yüklenmemelidir. Özerk kimliği ile özgün politikalar üretebilen bir Sosyal Güvenlik Kurumu yapısı oluşturulmalıdır. Kayıt dışı istihdamla mücadele edilirken sigorta prim oranlarının ödenebilir seviyelere getirilerek prim tahsilat oranları arttırılmalıdır. EYT’lileri emekli etmek yerine emekli olmalarına sebep olan konuları ortadan kaldırıp iş hayatında daha uzun bulunmaları sağlanmalıdır.

İŞTE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1. Yaşlılar İçin Sağlık
Başta EYT olmak üzere 50+ yaşı olanlardan 3 ay, işsiz olanlardan gelir testine gitmeksizin genel sağlık hizmetlerinden yararlandırılmalıdır. Bu konudaki mağduriyetler giderilmelidir.

2. Yaşlılar İçin İstihdamı Teşvik
    -Başta EYT’liler olmak üzere 50+ yaş çalıştıranlardan sadece sosyal güvenlik pirimi alınmalı. Böylelikle maliyet azlığından dolayı yaşlı işçinin çalışma süresi daha uzun olması sağlanmalıdır. 

3. Yaşlı İşçilere Teşvik
   -Başta EYT olmak üzere ‘50+’ yaşı olan işçilerin ücretlerinden kesilen gelir vergisinden indirim yapılabilir veya kaldırılabilir. Böylelikle alım gücü artan işçi daha fazla çalışmak isteyecektir.

4. Geç Emeklilik Tercihi
   -Başta EYT olmak üzere ‘50+’ yaşı olanlardan emeklilik maaşı ücreti çalıştıkça, sosyal güvenlik sistemine göre issiz kaldığında daha uzun süre işsizlik maaşı almalıdır.

5. Erken Emeklik Tercihi
  -Yukarıdaki uygulamaların varlığı halinde yine de emeklilik talebinde bulunarak yaşından önce emekli olmak isteyenlere en fazla 2-3 yaşla sınırlı olmak üzere emekli aylığında yıla bağlı azaltma yapılarak bu imkân tanınabilir