Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi büyük zararı engelledi!

İzmit Belediyesi ve başkan

Uğur ENÇ minİzmit Belediyesi ve başkan Fatma Kaplan Hürriyet araç alım kredisi için çok uğraş verdi. AKP Grubu bütün araçların satın alınmasına karşı çıktı. Daha sonra ‘bütün araçlar satın alınsın ama kredi çekilmesin’ dendi. AKP döneminden kalma çok büyük borçların altında ezilen İzmit Belediyesi yönetimi güç bela meclisten 27 milyon TL değerinde iş makinesi alabilmek için kredi onayını çıkardı.

İŞ MAKİNELERİ SATIN ALINDI

Yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere 10 adet kazıyıcı ve yükleyici iş makinesi, yol süpürme ve temizliğinde kullanılmak üzere 2 adet ravo makinesi, bir adet silindir asfalt makinesi İzmit’in dört bir yanında hizmet vermek üzere satın alındı. Satın alınan iş makineleri arasında yer alan yükleyiciler sadece yol yapım çalışmalarında değil temizlik işlerinde de kullanılmaya başlandı.

ALİKAHYA BÖLGESİNDE ÇALIŞTILAR

İzmit Belediyesi’ne ait, resmi plakalı iş makineleri bugün Alikahya bölgesindeydi. Alikahya’da yer alan kimi atıl bölgelerdeki atıklar belediyeye ait iş makinesi ile temizlendi. Sadece bir günlük çalışma da bile İzmit Belediyesi’nin kira için ödeyeceği binlerce lirası cebinde kalmış oldu. Eski sistemde çalışmalar yapılsa işleyen makineler için aracı firmaya para ödenecek, çalışma sonrasında makine aracı firmaya geri verilecekti. Söz konusu satın alım, kamuyu zarara uğratan bu uygulamayı ortadan kaldırmış oldu.

[gallery_metabox]

NİYETİNİZ DOĞRU HİZMET İSE…

Hatırlanacağı üzere İzmit Belediyesi’nin satın aldığı araç filosunun bir bölümü  geçtiğimiz hafta İzmit’e gelmişti. Uzun süre bu araçları satın alabilmek için belediye meclisinde mücadele veren başkan Fatma Kaplan Hürriyet bu müjdeli haberi duyurmuştu. Hürriyet, şu ifadeleri kullanmıştı: “İzmit Belediyesi olarak satın aldığımız, İzmitlilere hizmet edecek olan araç filomuz belediyemize ulaştı. Başarmak mümkün. Eğer isterseniz gerçekten niyetiniz doğru hizmetse, halkın yetkisini doğru kullanmaksa, şeffaf, adil, doğru bir şekilde hizmet etmekse oluyor ama geç olsun güç olmasın. İlk araçlarımıza kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Belediyemize böyle bir kazanç sağlamış olmak onur verici.

Fatma Kaplan Hürriyet
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet araçların satın alınması için büyük uğraş verdi.

ÇÖP ARAÇLARI DA GELECEK

Bir kez daha bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İzmit halkımıza da duyuruyoruz. Yeni araçlarımız, hizmet filomuz hayırlı ve uğurlu olsun. Önümüzdeki ay içerisinde de çöp araçlarımız ve yine diğer siparişlerini verdiğimiz belediye hizmetlerinde kullanacağımız araçlarımız tamamlanmış olacak. Böylece, İzmit Belediyesi kocaman bir filoya sahip olacak.”