Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nden yeni proje

İzmit Belediye Başkanı Av.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in sürekli vurguladığı “Üreten Belediye” anlayışı İzmit Ekolojik Yaşam Bahçesi ile ayrı bir anlam kazanacak. Üreten belediye İzmit Belediyesinin hayata geçireceği yaşam bahçesi, toprak ve üretime ilişkin farklı yaş gruplarının çeşitli eğitimler alabileceği, atölyelerin yapılacağı bir alan olarak tasarlandı.

HER YAŞTAN İNSANA EĞİTİM VERİLECEK

Toplamda 7 bin 810 metre kare alana kurulacak İzmit Yaşam Bahçesi başta çocuklar olmak üzere her yaştan insanın katılabileceği eğitim ve atölyelerin olduğu, sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda tasarlandı. İzmit Yaşam Bahçesi’nde süs bitkilerinin üretildiği seralar, aromatik ve tıbbi bitki yetiştirme alanları, ekim-dikim çalışmaları için yükseltilmiş bitki yatakları ile açık atölye alanları yer alacak.

İZMİTLİ YETİŞTİRİCELERE IŞIK TUTULACAK

Yaşam bahçesinde yer alan eğitim binasında ekolojik yaşam eğitimlerinin yanı sıra, sanatla üretimin birleştiği sukulent, teraryum, beton saksı yapımı ve kokedama gibi atölyelere de yer verilecek. Kadınlara istihdam alanı sağlayacak İzmit Yaşam Bahçesi’nde bir yandan da katma değeri yüksek olan bitkilerle ilgili denemeler yapılarak İzmitli yetiştiricilere ışık tutmak ve destek olmak amaçlanıyor.

ÜRETİME TAM DESTEK

Ziyaretçilerin ağırlanacağı yaşam bahçesinde ziyaretçiler yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin faydaları ile yetiştirme koşullarını yerinde görme, öğrenme ve deneyimleme imkanı bulacaklar. Özel olarak dizayn edilen tohum saklama odalarında tohumlar saklanarak sürdürülebilir üretime tam destek verilecek.

gallery_metabox]