Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet-İş: “İzmit’te eliyle çöp toplayan işçi işten atıldı”

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri’nde

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri’nde çalışan bir işçinin iş akdini feshetti. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Basın Bürosu konuyla ilgili çok sert bir açıklama yaptı. İşte o açıklama; “Dünya genelinde ve ülkemizde birçok kişinin öldüğü covid 19 salgının yaşandığı bu günlerde, İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Sadullah Erçin hiçbir tedbir alınmadan, çöp arabasının kaldırması gereken çöp bidonlarını elleri ile normal kamyona yüklerken çektiği videoyu amirlerine gönderdiği için, sözde bir vatandaşın şikâyeti üzerine ‘işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda’ bulunuyor diye 15.05.2020 tarihinde işten çıkartıldı.

“DEVAMLI MOBBİNG”

Daha öncede işveren yetkilileri tarafından sosyal medya paylaşımları ve sendika değiştirmesi için uyarılan Sadullah Ercin, Temizlik işleri Müdürlüğünde bekçilik yaparken bu görevden alınarak çöp toplama işine verilmişti. İstifa etmesi ve işten ayrılması için devamlı mobbing uygulanan Sadullah Ercin, aslında İzmit Belediyesi tarafından özelikle siyaseten kendileri gibi düşünmeyen işçilere yaşatılan zulüm ve baskıların sadece bir örneğidir.

“ELLERİYLE TEMİZLİYOR”

2020 Nisan ayının sonunda çekilen bu videoda görüldüğü gibi belediye yönetimi çalışanın sağlığını hiçe sayarak hiçbir tedbir alınmadan, virüsün bulaşma riski hayli yüksek olduğu ve elleri ile işçilerin çöp toplamaya zorlandığı görülmekte, koruyucu önlemlerin alınmadan işe gönderilen işçilerin, çöp kamyonun kaldırıp dökmesi gereken çöp konteynırındaki çöpleri, elleri ile temizledikleri görünüyor.

14 GÜN KARANTİNA RAPORU

Çöp kamyonlarının yenilendiği, İzmit sokaklarında sergilenerek şov yapıldığı bir belediyede bu çağ dışı çalıştırma, işçilerin sağlığının hiçe sayıldığı böylesi bir anlayışı kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Bu sağlıksız iş ortamında çalışan üyemiz Sadullah Erçin, 28 Nisan günü hastaneye giderek doktor kontrolünden geçiyor ve Pandemi şüphesi ile doktor tarafından 14 gün karantina kalınması yönünde rapor veriliyor.

TAZMİNATSIZ FESİH

Rapor biter bitmez bir şok daha yaşayarak, İzmit Belediyesi görevlileri tarafından evine tazminatsız fesih bildirimi gönderiliyor. İzmit Belediyesi yönetimine bir kez daha, emeği ile çalışan ve bu hassas günlerde canlarını hiçe sayarak İzmit halkına hizmet üreten belediye işçileri üzerinde oluşturduğu bu baskı kaldırın diyoruz. HİZMET İŞ BASIN BÜROSU.”