Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet; “Depremle mücadele bu mu? Fay hattına okul, İstanbul’a çorba!”

Silivri merkezli 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Kocaeli’de deprem güvenliği yeniden gündeme gelirken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, fay hattı üzerine okul yapılmasına yönelik tepkisini yineledi.

Silivri merkezli 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Kocaeli’de deprem güvenliği yeniden

Dün İstanbul Silivri merkezli meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli genelinde de ciddi şekilde hissedildi. Sarsıntı, bölgede deprem gerçeğinin hala göz ardı edildiğini bir kez daha gözler önüne sererken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi İlker Ulusoy’un konuşmasını hatırlattı.

HÜRRİYET, “ŞAKA DEĞİL GERÇEK!”

Deprem sonrası sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunan Başkan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında gündeme gelen ve CHP’nin muhalefet şerhi koyduğu Başiskele’deki okul projesine dikkat çekerek, “Fay hattına okul yapılmasını onayla sonra da İstanbul’da çorba dağıt. Okul alanı fay hattının neresinde diye sorduğumuzda; “çok yakınında” diye dalga geçen şımarıkları da unutmasın bu şehir. Şaka değil gerçek! Pardon, Depreme karşı dirençli şehirler diyorduk Kocaeli için değil mi?” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Öte yandan, Büyükşehir Meclisi’nde gündeme gelen söz konusu proje hakkında CHP’li Meclis Üyesi İlker Ulusoy da, şubat ayında yaptığı konuşmada önemli uyarılarda bulunmuştu. Ulusoy, “Bu eğitim alanı, 17 Ağustos’ta ciddi kırılma ve çökmelerin yaşandığı ‘Fay Hattı Caddesi’ üzerinde planlanmamalıdır. Deprem riski altındaki kentimizde, bu okul daha güvenli bir bölgede inşa edilmelidir. Öğrencilerimizin can güvenliği her şeyden önemlidir. Yetkilileri, çocuklarımızın geleceğini riske atmamak için önlem almaya çağırıyoruz” demişti.