Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş’ta kriz derinleşiyor: İskender Bayhan, “Sermayenin bakanı olma”

Tüpraş’ta ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine eyleme başlayan işçiler, bugün de üretimi yavaşlattı. İzmit rafinerisindeki eylemlere EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da destek verdi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına “Sermayenin bakanı olma” diyerek seslendi.

Tüpraş’ta ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kalması

Tüpraş’ta ocak ayında Türk İş’e bağlı Petrol İş Sendikası ile Tüpraş arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. İş verenin yapılan son toplantıda yüzde 28’lik zam teklifi sonrası başlayan eylemler bugün de devam ederken, Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan,  Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan ve Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz, İzmit rafinerisinde görev yapan emekçilere destek olmak için fabrikaya gitti. İskender Bayhan fabrika önünde yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a seslenerek; “Çalışma bakanı eğer biraz işçiden yana bir dostluğu varsa rafinerinin önüne gel. Sen sermayenin çalışma bakanısın” açıklamasında bulundu.

Tuprasta kriz derinlesiyor Iskender Bayhan Sermayenin bakani olma1

“ADALET VE AHLAKINIZI ORTAYA KOYUN”

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “2006’dan bu yana Tüpraş’tan ne kadar para kazandığını açıklayın. Bu süreçte Tüpraş işçisinin alım gücünün ne kadar düştüğünü söyleyin de adil olduğunuzu görelim. Her ay bir Tüpraş işçisinin size sağladığı net karı açıklayın. Adalet ve ahlakınızı ortaya koyun. Bu ülkede grev yasakları nedeniyle demokratik ortamda gerçekleşen tek toplu sözleşme yok. Böyle bir ortamda işçiye fedakarlık yapın diyorlar.

Tuprasta kriz derinlesiyor Iskender Bayhan Sermayenin bakani olma2

YÜKSEK HAKEM KURULU ŞİKE KURULU OLDU

Lüks salonlarda, 5 yıldızlı otellere memleket kurtaranlara sesleniyorum. Sizin bu ekonomik programına işçiler katlanacak sabırları, ne de sıkacakları dişleri kaldı. Yüksek Hakem Kurulu resmen yüksek şike kurulu. 9 kişilik bir kurul be emekçiler adına kimse yok. Ama Koç toplu sözleşmede yüksek hakemden daha kötü sonuç çıkar diyor. Yüksek Şike Kurulu dağıtılmalı. Çalışma bakanı eğer biraz işçiden yana bir dostluğu varsa rafinerinin önüne gel. Sen sermayenin çalışma bakanısın.”

Tuprasta kriz derinlesiyor Iskender Bayhan Sermayenin bakani olma 1