Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı oturumu, Kocaeli Kongre Merkezi‘nde gerçekleştiriliyor. Bu oturumda zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir söz alarak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a “Yaklaşık 3 milyara yakın bir bütçe yönetiyorsunuz. Eğitim alanlarını, spor alanlarını kamulaştırmayacaksak nereyi kamulaştıracağız? Bu parayı nereye harcayacaksınız. Mesela bir huzurevi yapmak o kadar afaki midir? Her söylediğimize bahane buluyorsunuz” dedi.
“SORUMSUZLUK MAKAMI DEĞİL”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bakın Engin bey 3 Milyarlık bütçeden nasıl kesinti yapıldığını biliyorsunuz. Eski defterleri açmayın. Bizim bahane ürettiğimiz yok. Yaptığımız işleri görmüyorsanız gelin size göstereyim. Mesela yol yap diyorsunuz. Bir ilçeye 1 km yol yapıyoruz 1 milyon lira maliyeti var. Muhalefet de sorumsuzluk makamı değildir” dedi.
NUMAN TONKA: CEDİT’İ BECEREMEDİNİZ
Büyükakın’ın ardından AKPli Numan Tonka söz alarak, “Şimdi başkanım madem icra makamı başkanlık makamı. Kendi belediyeleri bir Cedit’i neden beceremedi? Eleştirmeye gelince Büyükşehir’i her türlü
eleştiriyorlar. Yapılan işleri beğenmiyorlar” diye konuştu.
“HAZMEDEMEYEN SODA İÇSİN”
Bunun üzerine CHP’li Engin Taşdemir, “Artık AK Partili arkadaşlar, İzmit’i kaybettiğini kabullenip hazmetsinler. Hazmedemeyen arkadaşlar varsa su yerine soda içecek. Bu psikolojiden çıkın artık” dedi.