Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin listesini kamuoyu ile paylaştı. Sucuk, etli ekmek, kebap ve kıyma gibi ürünlerden çıkanlar adeta mide bulandırdı. Bazı restoranların etli ekmeğine leke sürülürken, kağıt kebabında sakatat (taşlık) tespit edildi. Ayrıca restoranlarda verilen iç harçlarda da baş eti konulduğu açıklandı.
ETLİ EKMEĞE LEKE SIÇRADI
Kebap, kıyma, sucuk, etli ekmek iç harcı gibi ürünlerde yapılan sahtecilik bir kez daha ‘pes’ dedirtti. Konya’nın meşhur lezzeti etli ekmeğe de leke sürüldü. Konya’nın Meram ve Altınekin ilçelerinde faaliyet gösteren firmaların, popüler lezzette yaptıkları hile mide bulandırdı.
Karagöz Yöresel Ürünler firmasının kağıt kebabında kanatlı eti tespiti ile sakatat (taşlık) tespiti yapıldı. Teke Restaurant, Esen Etli Ekmek ve Kısmet Lokantası’nın etli ekmek iç harcında hile yapıldığı görüldü. Teke Restaurant, iç harca sakatat (baş eti) koyarken, Esen Etli Ekmek sakatat (taşlık) koydu. Kısmet Lokantası’nın etli ekmeğinde ise deri dokusu, kanatlı eti ve sakatat (kalp) bulundu.
KIYMADA TAŞLIK BULUNDU
Arda Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin dana sucuğunda kanatlı eti tespiti yapıldı. Bahçelievler’de faaliyet gösteren Sultan Et’in dana kıymasında ise kanatlı eti ile sakatat (taşlık) bulunduğu ortaya çıktı. Çimörsan firmasının ısıl işlem görmüş piliç sucuğunda mekanik ayrılmış kanatlı eti tespiti ile sakatat (taşlık) tespiti yapıldı. Bayrakoğlu Et Ürünleri’nin ısıl işlem görmüş piliç sucuk ürününde mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi.