Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık duyurdu: Körfez Havzası yok edilmiş!

Tarım ve Orman Bakanlığı “Marmara Havzası Taşkın Yönetim Planı” Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Söz konusu raporda Körfez Havzası’nın yok edildiği bilgisi paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı “Marmara Havzası Taşkın Yönetim Planı” Cumhurbaşkanı

ozel haberTarım ve Orman Bakanlığı’ndan Marmara Bölgesi’nde yaşanan sel ve taşkınlara karşı önemli bir hamle geldi. Marmara Bölgesi’nde yer alan tüm illeri yakından ilgilendiren gelişmede Körfez Havzası’nın yok edildiği ifade edilirken birbirinden çarpıcı bilgiler de yer aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan söz konusu yönetim planına göre, İzmit, Derince, Başiskele, Gölcük, Çayırova, Dilovası, Gebze, Karamürsel, Darıca, Körfez, Kartepe ve Kandıra’daki dereler için çeşitli tedbirlerin alınacağı ifade edildi.

1955 YILINDAN BERİ 47 TAŞKIN YAŞANMIŞ

Söz konusu raporda 2023 yılında Kocaeli’de mevcut durumda 26 milyar 441 milyon 539 bin 138 liralık zarar oluştuğu ifade edilirken, yapısal tedbirlerin maliyetinin ise 7 milyar 482 milyon 974 bin 275 lira olduğu belirtildi. Ayrıca Kocaeli’de yapısal anlamda 226 tedbirin alındığı bilgisine de yer verilirken 1955 yılından 2021 yılına kadar Kocaeli’de 47 taşkın olayının yaşandığı ifade edildi. Marmara Havzası Taşkın Yönetim Planı raporuna göre, havza büyüklüğü 1.966.999 olan Kocaeli’de tüm il nüfusunun 1 milyon 997 bin 258 olduğuna değinildi.

KÖRFEZ ALT HAVZASI YOK EDİLMİŞ

Yılda 816,40 mm yağış alan Kocaeli’de Körfez Alt Havzası’na ilişkin önemli bir bilgi de yer aldı. Söz konusun raporun ilgili kısmında şu ifadelere yer verildi; “3244 adet sondaj kuyusu bulunmakta olup, havzada İzmit körfezi ile Gebze arasında yer alan Mesozoyik yaşlı kireçtaşları, yaygın olduğu bölgelerde akifer olma özelliği göstermekle birlikte, günümüzde tamamen kentleşme ve yapılaşma nedeni ile üzeri beton yapılarla örtülerek süzülme alanları çok azalmış, hatta yok olmuştur.”

RAPOR İÇİN TIKLAYIN