Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmi Gazete’de yayınlandı: KYK kredilerindeki 2 yıl zorunluluğu kaldırıldı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yönetmenliği’nde değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, yüksek lisansın tamamlanmasından sonra okulla ilişiği kesilen öğrencilerin 2 yıl içinde ödemek zorunda olduğu karar kaldırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yönetmenliği’nde değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yönetmeliği’nde yeni bir karar aldı. Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısında lisans derecesinden sonra ara vermeden yüksek lisans yapan öğrencilerin okul süreci bittikten sonra 2 yıl içinde ödemek zorunda olduğu KYK borcundaki ödeme zorunluluğu kaldırıldı.

YÖNETMELİK GÜNCELLENDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Kredi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, lisansüstü eğitim alan öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Yönetmeliğin 19’uncu maddesindeki, borçluların lisansüstü eğitimi sürecindeki borç ödeme zorunluğuna ilişkin fıkra 2 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: ABC

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile yılı’ olarak açıklamasına
Sıradaki Haber Ev kadınlarına emeklilik geliyor!