Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel okul temsilcileri KOTO’ya dert yandı!

Kocaeli Ticaret Odası, özel okul sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek sektörde yaşanan sıkıntıları dinledi. Özel okul sahipleri, okullara eğitim ve öğretim desteğinin verilmesinden vergide desteğe kadar birçok istekte bulundu.

Kocaeli Ticaret Odası, özel okul sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek

Türkiye’de milyonlarca öğrenci zorlu şartlar altında eğitim görmeye devam ederken, bu öğrencilerin bir bölümü özel okullarda eğitim görüyor. Yurt genelinde açılan özel okullar ise aldıkları ücretlerle velilerin sırtına maddi anlamda her yıl büyük bir yük yüklüyor. Özel okulların aldığı ücretler velilerin cebini zorlarken, Kocaeli’deki özel okul temsilcileri de Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda isteklerini sıraladı. Özel okullar öğrencilerden her yıl milyonlarca lira para almasına, düşük ücretlerle öğretmen çalıştırmasına rağmen eğitimde destekten tutun da vergiye kadar birçok noktada destek görmek istediklerini dile getirdi.

Kocaeli Ticaret Odası 23. Meslek Komitesi (Özel Eğitim Kurumları Grubu) bünyesinde bulunan Özel Okullar Sektörü’nün görüş, öneri ve taleplerini dinlemek amacıyla istişare toplantısı düzenlendi. KOTO 23. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Aydemir’in, Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz, Meclis Üyesi Handan Kümeli, Komite Üyeleri Fatih Korkmaz ve Mehmet Eray Camgöz ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, özel okul sektörü temsilcilerinin katılımı yoğun oldu.

TOPLANTININ KONU BAŞLIKLARI

Özel okul sektörü temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla devam eden toplantıda aşağıdaki konular ele alındı; özel okullara eğitim ve öğretim desteğinin verilmesi, servis problemlerinin çözülmesi, özel okul açılmasıyla ilgili nüfusa orantılı kota getirilmesi, SGK ve KDV ödemelerinde destek sağlanması, personelin özlük konuları, yabancı dil ve sınıf öğretmenleri atamasında yaşanan sorunlar, ücretsiz okutulacak öğrencilerin durumu.