Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki o fabrikada 25 kişi işten atıldı!

Dilovası’nda faaliyetlerini sürdürmekte olan Gürdesan’da eylem yapan 25 işçinin işten atıldığı iddia edildi.

Dilovası’nda faaliyetlerini sürdürmekte olan Gürdesan’da eylem yapan 25 işçinin işten

Kocaeli’nin Dilovası’nda faaliyetlerine devam eden Gürdesan’da, firmayla Özçelik-İş Sendikası üyeleri arasında imzalanan toplu iş sözleşmelerinin yetersiz bulunması sonrasında 28 Mayıs tarihinde üretim durdu ve işçiler Perşembe günü eyleme başladı. Eylem yapan 25 işçinin işlerinden atıldığı öne sürüldü.

PERŞEMBE İŞ BAŞI YAPTILAR

300 işçinin görev yaptığı fabrikada toplu iş sözleşmesinden memnun olmayan işçiler, 28 Mayıs tarihinde üç gün boyunca işi durdu ve eylem yaptı. İşçiler, taleplerinin karşılanmasını beklerken; Perşembe günü yapılan görüşmelerin ardından eylemlerine son verdi ve işbaşı yaptı.

GEÇEN HAFTA İŞTEN ÇIKARDILAR

Yaşanan gelişmelerin ardından eyleme katılan 25 işçi iddialara göre geçtiğimiz hafta işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçilerin sendika aracılığıyla hukuki süreç başlatacakları öğrenildi. Özçelik-İş Sendikası Gebze Şubesi de işten çıkarılan işçilere destek verdi. Sendika, işçilerin haklarını aramak için eylem yaptığını ve bu nedenle işten çıkarmaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Sendika yetkilileri, işçilerin işe geri alınması için gerekli hukuki adımları atacaklarını açıkladı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başiskele’de faaliyetlerini sürdüren Özka Lastik Şirketi ile Lastik İş Sendikası
Sıradaki Haber Lastik İş Sendikası açıkladı: Özka Lastik Fabrikası’nda en düşük maaş 87 bin lira oldu!